Publication / 17 12 2021

Women's Leadership


ЖІНОЧЕ ЛІДЕРСТВО

PASSIONATE ABOUT IP

Я щиро люблю свою роботу та сферу, в якій працюю вже 16 років. Інтелектуальна власність — це завжди про творчість та креатив. Саме тому я жодного разу не замислилась про зміну обраної галузі. Наразі інтелектуальна власність — один із факторів, який вирізняє успішних підприємців серед інших.

 

МОТИВАЦІЯ

Важливо зберігати пристрасть до роботи. Для мене це означає мати амбіції та ставити перед собою нові виклики, аби мотивувати себе йти далі. Це більш якісний і цивілізований ринок захисту прав інтелектуальної власності в Україні та розвиток професійного середовища. Тому я беру активну участь у роботі національних та глобальних галузевих асоціацій.

 

ЖІНКИ У ПРОФЕСІЇ

Відповідно до звіту Diversity Lab’s — 2019 Inclusion Blueprint Report у сфері інтелектуальної власності кількість жінок-юристів є найбільшою серед інших практик юридичних компаній. Проте дотримання diversity, як і раніше, залишається одним із найголовніших викликів для українського сьогодення. У нашій команді ми дотримуємось балансу, за якого кожен має рівні можливості. Тому у нас співвідношення жінок і чоловіків — 50/50, у тому числі на керівних посадах.

 

САМОПОВАГА

Дослідження свідчать, що невпевненість у собі і неготовність відстоювати власні інтереси та досягнення є однією з головних перешкод кар’єрного зростання жінок. На заваді нерідко стають і сімейні обов’язки, відсутність підтримки, світогляд, соціальна ієрархія. Я впевнена, що жінки мають більше вірити в себе, поважати й довіряти собі. Варто дати собі свободу бути собою. Тоді з’являється місце для креативності, гнучкості та важливих змін у житті.

 

КОМАНДА

Команда — живий організм. Якщо ти не делегуєш лідерство команді, ти себе обмежуєш у зростанні. Зреш­тою, всі вміння команди будуть обмежені особистими можливостями лідера. Щоб зростати разом, ми створюємо рівні умови та підтримуємо один одного.

 

УСПІХ ДЛЯ ВСІХ

Надзвичайно важливо, щоб усі члени команди бачили особистий внесок у спільний успіх і цінували його як свій. Перемоги колег — це наші спільні перемоги! Незалежно від посади чи напряму діяльності.

 

Лідер має надихати людей, розуміючи свою відповідальність. Необхідно генерувати нестандартні ідеї, вміти самостійно акумулювати життєву енергію, невпинно розвиватись, опрацьовуючи різні інформаційні потоки. Для мене це не одноразова акція, а стиль життя.

 

- Ганна Прохорова

СТРЕС

Юридичний бізнес — сфера високого тиску. Стрес тут надвеликий, і витримати його можна лише за умови постійного розвитку, організованості та володіння soft-skills. І це не лише про мистецтво презентації чи ведення переговорів. Це ще й про вміння відновлюватись, розслаблятись, тримати себе в ресурсному стані.

 

ВІДНОВЛЕННЯ

Мистецтво для мене — одне із джерел відновлення енергії. Воно наповнює мене двічі: і при спогляданні, і при створенні його власноруч. Справжнє мистецтво по-своєму елітарне, адже вимагає спеціальних знань, смаку, розуміння, рефлексії, часових і фінансових ресурсів, які не кожен готовий витрачати. Мене тішить, як в Україні сьогодні розвивається арт-ринок, з’являються нові колекціонери й меценати, відроджується мистецьке середовище.

 

ПІДТРИМКА

Підтримка сім’ї для мене надважлива. Я будую кар’єру і разом із чоловіком виховую дитину. Не бачу проблем у поєднанні професійних викликів і сімейного життя. Головне — щиро захоплюватись тим, що робиш, і щоб твої захоплення підтримували рідні люди.

 

ЖИВІ ЛЮДИ

Часто у нас немає часу зупинитись, відчути себе та зрозуміти справжні бажання. Ми втрачаємо зв’язок із собою та власною реальністю, стаючи залежними від чужого лайка, коментаря або думки. Коли я це відчуваю, я сповільнююсь. Проводжу більше часу з сім’єю, друзями. При цьому я обожнюю бути серед людей. Без перебільшення скажу: я — амбасадор великих міст!

 

ПЕРШИЙ РІК

Минув рік, як ми працюємо під новим брендом на ринку України. Цей рік був хвилюючим, стресовим та водночас плідним. Дечому ми навчались «по дорозі», зміцнювали довіру одне до одного, встановлювали нові відносини, наполегливо та самовіддано працювали. Незважаючи на пандемію та засилля конкуренції на юридичному ринку, ми отримали величезну підтримку від колег та клієнтів. Завдяки кожному члену нашої команди, підтримці сім’ї та друзів наш перший рік став успішним.

 

ЩАСТЯ ЖИТИ

Мене захоплює моє життя і моя робота. Для тих, хто обрав професію юриста за покликанням, немає нецікавих проєктів чи неважливих клієнтів. Кожного разу це новий спосіб, новий метод, нові знання та завдання. Я з дитинства звикла жити цікаво. Жила за полярним колом. Навчалась у Києві, Гаазі, Лондоні. Моє життя завжди сповнене подій, і в цьому я бачу голов­ний секрет наповненого і щасливого життя. Головне — бути щасливим, а не першим за будь-яку ціну.


How can we help you?

Get in touch with us or learn more about the firm